Setmanari d'informació local - 138 anys

12 centres de salut revisen la medicació a més de 1.000 persones majors per millorar resultats

12937

Un total de dotze centres de salut de Mallorca han revisat la medicació de 1.048 persones majors per «millorar resultats i medicacions», en el marc del Programa d’atenció als pacients polimedicats d’actuació preferent centrat en persones de més de 75 anys que prenen més de deu medicaments.

Segons un comunicat del Servei de Salut (Ib Salut) d’aquest dimarts, es tracta d’una iniciativa que ha impulsat la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca mitjançant la qual es pretén «reduir els efectes adversos de la medicació».

Després d’estudiar els casos, s’han realitzat propostes de millora de tractament a 1.015 pacients entre els mesos de maig de 2016 i de 2017.

Els responsables del programa han destacat que l’atenció als pacients amb alguna malaltia crònica i la polimedicació són «dos dels grans reptes per millorar l’assistència sanitària».

En aquest sentit, han indicat que «més d’un terç dels casos urgents en els centres d’atenció primària presenten un resultat negatiu associat a la medicació» i més del 70 % dels esdeveniments adversos es podrien prevenir.

A més, entre les possibles conseqüències adverses de la polimedicació, han destacat «la falta d’eficàcia terapèutica o preventiva, les interaccions entre medicaments o l’increment del nombre d’ingressos hospitalaris», entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.