Setmanari d'informació local - 138 anys

Creix el nombre de persones de les Balears que parla en català als fills

12893

El Govern ha publicat un avançament de la darrera 'Enquesta d?usos lingüístics de les Illes Balears'. Les dades són del 2014. Malgrat que el document encara està en procés d'elaboració, se n'ha publicat un treball sintètic.

L'enquesta, que es va fer a 1.800 persones, aboca molta informació que es pot veure desgranada en un document que trobareu en aquest web.

En l'estudi hi han participat la Universitat de les Illes Balears, la Direcció General de Política Lingüística del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Govern.

Entre d'altres dades, hi destaca el creixement en el nombre de persones que parlen català als fills ?encara que no ho facin amb els pares o avis? i la consciència de la unitat lingüística: el 81% de la població de les Balears considera que parla la mateixa llengua que a Catalunya, Andorra i País Valencià.

Les males notícies per a la llengua catalana tenen a veure amb Eivissa i Formentera, on només un 28% de la població s'hi identifica i amb l'ús en els àmbits de consum i serveis: ús majoritari del castellà amb oscil·lacions segons les característiques de cada cas (gràfic 28). En aquest sentit, destaca la diferència entre l'ús que es fa de la llengua a les grans superfícies comercials (27,1%) i el que es fa al petit comerç (38,1%).  

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.