Setmanari d'informació local - 138 anys

Al voltant de 3.000 persones signen en contra del projecte d'autopista de Llucmajor-Campos

12861

Un total de 2.900 persones han signat una reclamació col·lectiva contra el projecte d'autopista de Llucmajor-Campos. La reclamació ha estat presentada aquest divendres al Consell per part de diferents entitats ecologistes agrupades dins la Plataforma 'Sense Límits no hi ha Futur'. Des de la Plataforma han destacat que la recollida de signatures s'ha realitzat en «només» tres setmanes i han explicat que la reclamació costa de set punts que fan referència als impactes territorials del projecte i a com s'ha aprovat.

En aquest sentit, la Plataforma ha remarcat que el projecte suposa «un impacte territorial i ambiental» a causa del «cop irreversible» sobre zones conservades de pins, mosaics de matolls, entre altres. A més, han indicat, l'autovia persisteix «en l'error del pla de carreteres del PP» que, han subratllat, «provoca més problemes de mobilitat en haver-hi més cotxes i més urbanitzacions».

D'altra banda, el portaveu, Xavier Mas, també ha remarcat que el projecte implica un «impacte sobre el comerç, cultura i patrimoni a causa de la presència de grans centres comercials en mans de multinacionals». Per tot això, la plataforma ha criticat que el projecte suposa una «despesa enorme» de 43 milions d'euros més costos addicionals. Igualment, han lamentat que s'ha «amagat a la gent», ja que «no han donat opció de consultar-ho ni amb els propietaris de les 222 finques que expropiaran».

La plataforma ha criticat que els 'Acords del Canvi' parlaven de «redimensionar el projecte i descartar noves macroinfraestructures», una situació que «evidentment no s'ha produït i que perllonga l'agressivitat de l'autopista». Des de l'organització han remarcat que «l'execució del projecte seria un frau per a la ciutadania que va votar als partits del Govern i als mateixos acords».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.