Setmanari d'informació local - 138 anys

«És un error ampliar la carretera per la saturació que pateix durant l'estiu»

12831

Esquerra de Menorca- Esquerra Unida (EM-EU) ha assenyalat aquest dijous que el desdoblament de la carretera general que uneix Maó i Ciutadella és una solució «antiquada i antieconòmica», tal com ha indicat la formació. El partit ha considerat un error sol·licitar l'ampliació a causa de la saturació que viu l'illa durant la temporada estival «sense atendre a més raons». «Nosaltres hem defensat sempre que les polítiques territorials han de ser integrals», han manifestat.

En aquesta línia, han indicat que «no se soluciona un problema presentant atenció només al que parteix d'ell, sinó analitzant el conjunt de tots els elements que ho integren per poder fer una avaluació general i poder emetre solucions que tenguin un recorregut en el temps». «Molts de vehicles circulen diàriament per aquesta infraestructura, però cal recordar que la seva intensitat mitjana variable pot oscil·lar entre els 7.000 vehicles al gener i a prop dels 20.000 a l'agost, per la qual cosa s'està demanant una gran obra en relació a un augment de tràfic estacional» han subratllat.

La formació d'esquerres ha apuntat que el debat de la carretera s'ha d'emmarcar en un sentit ampli en el model territorial» i específicament en el model de mobilitat, actualment basat en el cotxe privat i que ha de canviar-se. En aquest sentit, han apuntat també la necessitat de potenciar, en trajectes curts, el transport amb bicicleta i el desplaçament a peu, en l'entorn urbà, que cal afavorir des de les mateixes institucions a través de campanyes de sensibilització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.