Setmanari d'informació local - 138 anys

Camargo: «Biel Company actua com un governador colonial»

12765

El grup parlamentari Podem ha criticat aquest dilluns el paper de 'governador colonial' del president del PP a Balears, Biel Company, en resposta a les declaracions de la setmana passada en les quals criticava la «falta de contundència» de la presidenta, Francina Armengol, respecte al model turístic i oferia un pacte d'Estat per tractar el tema.

En una roda de premsa, aquest dilluns, la portaveu de Podem, Laura Camargo, ha criticat l'oferiment de Company d'un «pacte de vassallatge» a la presidenta juntament amb el govern espanyol i els hotelers.

Així mateix, Podem ha aprofitat l'ocasió per recalcar el seu suport a Armengol per lluitar pels drets dels treballadors de les illes i per «aturar la bimbolla turística».

Camargo ha realitzat una crida a tota la societat perquè s'uneixi a les concentracions convocades pel col·lectiu de cambreres de pis, també conegudes com 'kellys', que tendran lloc aquest dilluns a Palma i a Eivissa per reclamar «dignitat per a les seves condicions laborals».

La portaveu ha recalcat que Balears no és una «colònia vacacional» i que volen «drets per a la gent treballadora de les Illes que es veu afectada pel model de negoci turístic» que «està duent a situacions de precarietat i explotació laboral».

D'altra banda, Podem ha recriminat al govern espanyol la seva pretensió d'estudiar la llei de lloguer turístic i ha volgut evidenciar que «els tribunals de la Unió Europea» ja s'han manifestat respecte a «la falta de protecció del dret a l'habitatge que hi ha a l'estat espanyol».

A més, han insistit que la llei «compleix amb tot l'ordenament jurídic i amb el decret d'emergència habitacional», així com «amb l'Estatut d'Autonomia, la Constitució i els drets humans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.