Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ibanat assegura que és Madrid qui decreta les comunicacions en castellà

12727
Segons l'ens públic les comunicacions en castellà només es limiten als canals aeris i que la mesura «no és decisió de la Conselleria ni de l’Ibanat». | UH/Arxiu

L’Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha assegurat, en resposta a les queixes d’un grup treballadors revelades per dBalears, que és el Ministeri espanyol qui obliga, a través de la normativa vigent, que les comunicacions entre el personal de terra i el personal aeri es realitzin en llengua castellana.

Segons ha afirmat l’ens públic, el punt 3.14 de les normes MAPAMA que regula els operatius de les diferents Comunitats Autònomes, estableix que les comunicacions aèries s’han de realitzar en castellà. «No és decisió de la Conselleria ni de l’Ibanat», ha assegurat l’ens públic.

Amb tot, l’Institut ha volgut remarcar que l’ús del castellà «a les Illes només es dóna pel canal de banda aèria, canal que només s’ha d’utilitzar amb les comunicacions amb els mitjans aeris durant les tasques de vigilància i extinció d’incendis».

En aquest sentit, l’Ibanat i Medi Ambient (en mans de MÉS per Mallorca) han conclòs que «la resta de comunicacions s’han de realitzar per canal terrestre on totes les comunicacions es poden fer en català».      

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.