Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 25.500 persones informades sobre l’abandonament de residus a les platges

12667

Des de l'1 de juny, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i Ecoembes han iniciat una campanya de sensibilització i conscienciació sobre l’abandonament de residus a les platges més emblemàtiques de les Illes Balears, amb el lema 'Els fems no tornen sols a casa; torna els fems a casa'. En aquesta campanya, un equip d’informadors transmet als usuaris d’aquests espais la necessitat de dur-se els residus a casa, el problema d’abandonar residus en entorns naturals i la importància de separar els residus correctament per al reciclatge.

Durant els primers dos mesos de la campanya, que acabarà el 15 de setembre, els vuit informadors ambientals repartits per Mallorca, Menorca i Formentera s’han acostat a un total de 25.433 persones que, en general, han valorat la iniciativa de manera molt positiva.

A Mallorca, han participat en la campanya 4.031 persones a la platja de sa Canova, 671 a la de Mondragó, 6.694 a la de cala Varques i 3.704 a la des Trenc. La majoria d’usuaris d’aquests espais, de nacionalitat espanyola i alemanya, han valorat entre un 4,3 i un 4,9 sobre 5 la iniciativa del Govern i Ecoembes. Pel que fa a Menorca, un treballador ha informat 8.762 usuaris de les platges de Presili, d’en Tortuga, de s’Escala, de sa Torreta i des Grau; d’aquests, un 62% eren de la Península, i la resta, residents, italians, francesos i anglesos.

Quant a Formentera, dos informadors han parlat amb 1.571 visitants de 23 nacionalitats diferents. La majoria, 1.080 persones (74 %) valoren la iniciativa amb 5 punts; 252 (el 17 %); amb 4 punts; 84 (el 17 %), amb 3 punts, 34 (6 %), amb 2 punts, i 13 (1 %) amb només 1 punt. De les nacionalitats destaquen espanyols (539), italians (354), alemanys (215), anglesos (115), portuguesos (77), holandesos (74 persones), francesos (53), brasilers (23) i argentins (21). Durant el mes de juny l’equip de dos informadors ha estat a les platges del Parc Natural de ses Salines a Formentera, bàsicament a Illetes i Llevant, mentre que a partir de la segona quinzena de juliol ha anat regularment a s’Espalmador. A més, d’acord amb el personal del Parc Natural, s’ha aprofitat l’ocasió per repartir als fumadors un cendrers de platja de cartó.

L’abandonament de residus al medi natural s’esdevé durant l’estiu a les platges naturals de les Illes Balears. Burilles, botelles i embalatges de plàstic, taps, canyetes i coberts, bosses de plàstic i ampolles de vidre se situen entre els residus més freqüents, tant a la mar com a la platja, els mesos d’estiu. De fet, segons el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient el 45 % dels fems marins tenen l’origen en l’ús turístic del litoral, que inclou l’ús recreatiu de les platges i l’activitat nàutica.

Per a aquesta actuació, es disposa d’un pressupost de 89.509,75 euros, que es financen mitjançant el Conveni marc que Ecoembes manté amb el Govern de les Illes Balears per impulsar campanyes de comunicació i educació ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.