Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern reitera que l'erradicació de la Xylella és impossible

12601

El director general d'Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, ha reiterat aquest dimecres que l'erradicació de la plaga de 'Xylella fastidiosa' és impossible a les Balears i que la contenció és l'única manera per fer-hi front.

Ginard s'ha expressat així en declaracions a IB3 recollides per Europa Press després que la Comissió Europea consideràs la situació irreversible i descartàs l'opció de l'erradicació. D'aquesta manera, ha apuntat que no els ha sorprès l'informe de la Comissió Europea a causa de l'extensió de la malaltia, el nombre d'espècies afectades i la diferència de varietats de bacteris.

Així mateix, el director general d'Agricultura ha assenyalat que aconseguir el permís de contenció és un procés administratiu que ha de sol·licitar l'Estat a la Comissió Europea i que no saben quan tindran l'autorització. A més, s'ha referit a l'illa de Còrsega, on la situació de la Xylella és similar, i ha assenyalat que els permisos de contenció se li van atorgar després de dos anys en condició d'erradicació.

Ginard ha indicat que les conclusions són provisionals i que encara es podrien al·legar les definitives o podrien adequar-se al pla d'actuació. No obstant això, el Govern ja ha fet la sol·licitud formal de contenció perquè el Ministeri li ho comuniqui a la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.