Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort inicia una consulta ciutadana sobre el Pla d’Igualtat de Gènere

12555

El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma, Aligi Molina, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i la directora general de l’Àrea, Lucía Segura, han presentat aquest dimarts la consulta ciutadana que s’ha obert fins el proper 23 d’agost a l’apartat processos del web tufas.palma.cat/igualtat.

Aquesta consulta, que és la primera que es posa en marxa al nou web, s’integrarà al Pla d’Igualtat de Gènere 2017-2021 i que ha comptat amb aportacions de diferents àrees de l’Ajuntament, partits polítics, entitats, grups d’experts i associacions de Palma. Molina ha explicat des de l’Àrea esperen rebre molta informació per poder-la incloure al Pla d’Igualtat de Gènere que previsiblement s’aprovarà al Ple de setembre.

El regidor ha remarcat que la passa d’avui és una «passa fonamental per implicar la ciutadania. Aquest és un procés amb cinc preguntes obertes que pot contestar tothom a través del web i que giren entorn a diferents temes que hem plantejat», ha dit.

Molina ha destacat que des de l’Àrea volen que aquest sigui «un Pla de ciutat i no només de polític, tècnics o del Consell de dones sinó una eina de transformació de la ciutat en general. Per transformar la cultura necessitarem el màxim de gent possible», ha dit.

Cinc qüestions:

1. En relació amb les violències masclistes, a més de l’atenció a les víctimes que es du a terme actualment, quines altres accions innovadores creus que es podrien introduir des de l’Ajuntament per a complementar aquesta atenció?

2. Pel que fa a la prevenció, la sensibilització i la conscienciació dels diferents tipus de violències masclistes, indica quin tipus de campanyes i/o accions creus que seria convenient dur a terme des del'Ajuntament.

3. La desigual distribució i realització de les tasques domèstiques i de cura és un factor de desigualtat entre dones i homes. Fomentar la corresponsabilitat de tasques domèstiques i de cura, i la conciliació corresponsable són objectius que es plantegen al Pla d’igualtat. Quines accions creus que s’hi podrien incloure per a treballar aquests objectius?

4. La participació de les dones als diferents àmbits (polític, econòmic, social, esportiu, cultural...) és inferior a la dels homes, i alhora es troba clarament influïda per estereotips de gènere. Indica quines accions creus que es podrien incloure al Pla d’Igualtat per a a fomentar la participació i l’apoderament de les dones.

5. Hi ha diferents factors que contribueixen que les dones tinguin un major risc de trobar-se en situació de pobresa. Quines accions es podrien incloure al Pla perquè, des de l’Ajuntament, es pugui fer front a la feminització de la pobresa?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.