Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera presenta els dos projectes que seran finançats per l’impost del turisme

12473

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha presentat aquest divendres els dos projectes perquè siguin finançats a càrrec de l'impost de turisme sostenible, amb un pressupost total de 3,06 milions d'euros, i ha anunciat que «no està contemplat que no siguin subvencionats», per la qual cosa confia en «el nou reglament» i demana al Govern «responsabilitat per entendre que la ciutat ha de tenir un percentatge de recaptació».

Així mateix, Noguera ha defensat que la rehabilitació de les Torres del T
emple i la recuperació dels camins del Bosc de Bellver són dos projectes «importants per a la ciutat» ja que Palma és la «porta d'entrada de la majoria del turisme», per la qual cosa qualifica de «importants» aquestes subvencions. «El repartiment de l'any passat no va ser bo, és de sentit comú que la ciutat on viu la meitat de la població i la ciutat més turística tengui un percentatge de l'impost», ha assenyalat el batle.

Aquests projectes permetran «continuar amb la tasca de rehabilitació dels punts negres culturals de Palma, iniciada amb Ca
n Ribes i les cases de Son Ametller», i queda com a «pendent» Can Serra que «també es farà en aquesta legislatura», ha matisat el batle. El pla de rehabilitació de les Torres del Temple té com a objectiu «convertir-les en un Centre d'Interpretació del Patrimoni en el marc del projecte de Museu d'Història de la Ciutat en xarxa» i centrat l'època islàmica, combinat amb Can Balaguer. Compta amb un pressupost de prop de 2,16 milions d'euros i el termini d'execució és de 24 mesos.

La directora general de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Francisca Niell, també present en la roda de premsa, ha comentat que durant el període 2008-2011 es va invertir «al voltant de 250.000 euros», i que «és una responsabilitat
posar en marxa aquest projecte de rehabilitació», ha afegit. En aquesta línia, les actuacions previstes són obres amb un pressupost d'1,51 milions d'euros i que es duran a terme sota la direcció de l'arquitecte Elies Torres. A més, ha afegit que la museïtzació compta amb un fons de 645.365 euros.

D'altra banda, la proposta per a Bellver, que compta amb un pressupost total de 904.133 euros, consisteix a crear una xarxa de camins "ben senyalitzada" amb la finalitat d'evitar la seva degradació, que actualment està en el 14 per cent, segons ha explicat el regidor d'Infraestructura i Accessibilitat, Rodrigo Romero. Aquest projecte "permetrà parar la degradació i restaurar la part perduda", ha afegit.

D'aquesta manera, es faran tres tipus d'actuacions, enteses com a «delimitació i restauració de camins i senderes», «senyalització d'espais d'ús públic del Bosc de Bellver», i una «campanya de difusió, conscienciació i col·laboració ciutadana». Unes accions que estan dotades amb pressupostos de 709.747, 152.629 i 41.757 euros, respectivament. «És important fer aquest
a feina perquè no es cerquin camins alternatius», ha precisat. Finalment, el batle ha explicat que vol «recuperar el principal pulmó verd», en referència al Bosc de Bellver, essent aquest una aposta per «la Palma verda», i continuar amb «la lluita contra el canvi climàtic», ha manifestat Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.