Setmanari d'informació local - 138 anys

ASM: «La culpa no és del turisme, sinó de la manca de sobirania de les Balears»

12467

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha fet saber que aposta per un «turisme de major qualitat i no massificat i per una major repercussió dels beneficis econòmics en el benestar de la població», però no comparteix «de cap manera l'acció de les joventuts de l'organització Arran al Moll Vell». També han condemnat les accions de l’organització juvenil a Barcelona, on punxaren les rodes d'un autobús i de bicicletes de lloguer, «accions totes elles que no aporten cap solució i generen antipatia contra l'independentisme», han lamentat.

En aquest sentit, asseguren que des de l’ASM són «plenament conscients» de la precarietat laboral, la manca d'habitatge i la sobreexplotació dels recursos de l'illa, però també que «la culpa no és del turisme, que ben al contrari ara mateix és la nostra principal font d'ingressos, sinó de la manca de sobirania de les nostres institucions per regular-lo i controlar-lo» han afirmat. Expliquen que és Madrid qui «ens impedeix governar l’aeroport i decidir la quantitat i qualitat dels visitants que vénen a Mallorca».

Segons l’ASM, els 97 milions en tres anys anunciats fa poc pel per diversificar l'economia, no representen ni l'1% dels doblers que se'n du Madrid i no tornen, i Palma, la ciutat més espoliada per l'Estat en paraules del batle Antoni Noguera, només té un 1% d'habitatge protegit davant el 3,4% de Badajoz o el 3,7% de Sevilla.

Per tot plegat des de l'ASM consideren que allà on s'han de fer les accions de protesta, no cal dir que absolutament pacífiques, és davant les delegacions d'hisenda i del Govern espanyol, «autèntics culpables i braços executors de l'espoli fiscal i la manca de sobirania política a què estam sotmesos». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.