Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana reunir-se amb el ministre Montoro per demanar més sobirania fiscal

12371

MÉS per Mallorca sol·licitarà, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, ser rebuts pel Ministre Montoro per tal d’exposar les propostes de la formació ecosobiranista en matèria de Règim Especial i finançament.

«Atès que el Ministre ha marcat un precedent després de rebre ahir a un dels grups polítics amb presència al Parlament, el PP, entenem que per lleialtat institucional i sentit democràtic, Montoro també ha de rebre els representants de MÉS per Mallorca», afirmen des del grup polític. Per altra banda, Abril ha dubtat del «to reivindicatiu» que segons el propi president del PP, Biel Company, mantengué amb el Ministre. «No ens consta si Company va ser reivindicatiu o no, però dir que no volem un vestit com el de Canàries ja és anar a la baixa amb les demandes històriques i de justícia de les ciutadanes i ciutadanes d’aquesta terra, que no volem ser menys que els canaris».

En tot cas, segons Abril, «a Montoro no li ha de sorprendre de les reivindicacions que hi farem, en la línia d’un finançament just, major sobirania fiscal i el reconeixement d’una vegada per totes de la nostra condició insular amb un Règim Especial que l’Estat té l’obligació legal de disposar», ha afirmat el diputat, qui ha conclòs que «no ens conformarem amb un REB com a premi de consolació si allò que pretén el Ministeri és fer servir el Règim Especial com a moneda de canvi per perpetuar un sistema de finançament que ens condemna a ser ciutadans de quarta categoria de l’Estat en matèria de serveis públics bàsics».

Des de MÉS per Mallorca «compartim les preocupacions manifestades per l'expert triat per la CAIB, Guillem López Casasnovas, per tal que una comissió mixta estudiàs les possibilitats d'un nou model de finançament. Comença a ser hora de passar a l'acció, perquè ni el govern central ni les CCAA que es beneficien del sistema actual no mouran un dit per treure'ns de la coa pel que fa al finançament per capita».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.