Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 3.000 estudiants es formen en tallers d’Igualtat d’Oportunitats de la UIB

12363

Uns 3.000 estudiants de les Balears d'entre 11 i 18 anys han participat en tallers organitzats per l'oficina d'Igualtat d'Oportunitats de la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la finalitat de «combatre estereotips de gènere a l’educació Secundària».

Segons han explicat des de la UIB, l'Oficina, a iniciativa i amb el suport i finançament del Consell Social de la universitat, ha duit a terme aquest curs tallers a 22 centres de Mallorca (públics, privats, concertats i de formació professional), impartits pel tècnic expert en gènere Enrique Urbano. Així mateix, s'ha visitat Menorca i Eivissa per organitzar els tallers als centres d'aquestes illes de cara al pròxim curs.

El projecte s'ha duit a terme dins del segon i el tercer trimestre de l'any acadèmic, al llarg de quatre mesos lectius. La resta de temps que el projecte ha estat vigent, dos mesos, es va dedicar a l'elaboració dels materials. Des de l'Oficina s'han proposat tallers que fomenten la participació i el treball en grups petits, per afavorir les relacions interpersonals de l'alumnat.

Per això, s'han valorat criteris de foment del respecte entre els companys, iniciatives que afavoreixin el diàleg i crear espais saludables de debat sobre els estereotips de gènere, per visibilitzar-los i procurar que no es reprodueixin en els comportaments futurs. L'objectiu de les dinàmiques és l'aprenentatge, teòric i pràctic, mitjançant l'experiència vivencial participativa; és a dir, a partir del que l'alumnat sent i viu. D'altra banda, des de l’Oficina s'han plantejat tallers per a l'alumnat de primària, donada la importància que té tractar aquests temes en aquesta franja d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.