Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Volem deixar clar que el servei de dependència és un dret»

12353

El batle de Palma, Antoni Noguera i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han signat aquest dimarts un conveni per a la prestació del Servei d’Ajuda a Domicili a Palma (SAD) per a persones en situació de dependència. L’acord permetrà incrementar les hores de prestació SAD en dos anys, ja que es passarà de 68.000 al 2016 a 108.000 l’any 2017 i 108.000 hores més l’any 2018, arribant a un total de 216.000 hores.

Cal recordar que aquest servei no existia i que la conselleria el va posar en funcionament amb la col·laboració dels municipis i, en el cas de Palma, de Cort. El 2015 s’atengueren a Palma 102 usuaris; el 2016, 297 i actualment, el reben 384 persones en situació de dependència.

El nou conveni permetrà incrementar el número de beneficiaris «i cobrir la totalitat de la demanda que existeix a Palma d’aquest servei», ha afirmat el batle Antoni Noguera. «Volem deixar molt clar que el servei de dependència és un dret», ha dit el batle. «Això suposa també un increment pressupostari important, ja que la Conselleria destinarà 3,6 milions d'euros al servei durant els propers dos anys», ha apuntat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, qui ha remarcat remarcat que l’acord «compromet i manifesta el compromís d’ambdues institucions envers les persones que necessiten ser ateses al seu domicili».

Aquest conveni representa un total de 216.000 hores més d'atenció per a la gent gran amb dependència de Palma d’aquí al 2018. El Pla estratègic de Benestar ja indica la necessitat de potenciar les accions adreçades a millorar la capacitat d'autonomia de les persones majors i aquest servei és una d'aquestes prestacions. L’acord regularà durant els propers dos anys aquest servei adreçat a persones majors de 60 anys amb un determinat grau de dependència (I, II o III), fixat per la Conselleria, i que reben el suport d'una treballadora familiar durant les hores que es determinen en funció de les necessitats del beneficiari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.