Setmanari d'informació local - 138 anys

Junts pel Sí i la CUP fan una passa endavant cap al referèndum de l’1-O

12293

Junts pel Sí i la CUP han registrat al Parlament català la llei del referèndum, que ha de donar cobertura legal al procés de l1 doctubre. Aquest dilluns era el darrer dia hàbil de la cambra abans del període de vacances. El registre no pot tenir conseqüències legals, però és un gest que demostra la voluntat dels dos partits de tirar endavant amb la independència.

Segons informa Vilaweb, la llei sha daprovar per «via exprés», aprofitant la reforma del reglament del Parlament català que permet la lectura única. Tanmateix, davant de la possible suspensió de la reforma per part del Tribunal Constitucional (TC), el vicepresident Oriol Junqueras ha dit aquest matí que es podria aprovar per via ordinària.

«La democràcia a Catalunya no l’aturaran ni Rajoy ni el TC», ha afirmat Lluís Corominas.

De moment, els dos partits han demanat que la proposició de llei del referèndum es tramiti de manera extraordinària, de la mateixa manera que qualsevol proposició de llei, però reduint a la meitat els terminis fixats. En l’entrada a registre hi han participat Benet Salellas, Gabriela Serra, Marta Rovira i Lluís Corominas.

Es pot consultar la notícia sencera al portal Vilaweb.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.