Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA, ofesa, demana al batle la retirada de l'informe de la Feixina i la reparació dels danys

12289

ARCA ha dirigit una carta al batle de Palma, Antoni Noguera, demanant una «reparació de l'ofensa i la retirada de l'informe» encarregat per l'Ajuntament de Palma. A l'informe, segons explica ARCA, s'emeten «insults i desqualificacions cap a l'Associació i cap a diversos professionals que han argumentat a favor del monument de la Feixina».

ARCA pensa que és una «vergonya inaudita que l'Ajuntament de Palma insulti diversos professionals coincidents en la defensa de la Feixina i a una entitat com ARCA, amb 30 anys de trajectòria pública impecable i que participa de manera altruista a la Comissió de Centre Històric, al Consell de Gerència d'Urbanisme i a quants grups de feina som convidats».

A la carta, segons ARCA, l'Ajuntament ha duit endavant una «escalada cap a la destrucció» del monument de la Feixina injustificada ja que «no figurava a cap dels seus programes electorals. I tampoc no figurava a l'acord de govern, perquè allà tan sols deia "Desmuntar i retirar", fet que per a res és sinònim de destruir».

«Aquesta escalada cap a la destrucció els ha duit a cercar l'informe sobre els valors patrimonials del monument (ignorant tots els que demostren que sí en té), no d'una persona neutral, com és d'esperar d'una institució que representa a tota la ciutadania, sinó que han anat a cercar un informe de part, escrit per un destacat representant de l'Associació de Memòria de Mallorca i la Plataforma que cerca la destrucció de la Feixina».

Professionals o tècnics municipals

Des d'ARCA també veuen lamentable que l'Ajuntament de Palma hagi contractat un professional «deixant de banda tots els professionals o tècnics municipals i que hagin triat precisament un senyor que havia insultat públicament ARCA en els mitjans de comunicació i en un acte del Col·legi d'Arquitectes».

«La lectura de l'informe és tan esfereïdora que resulta intolerable que l'Ajuntament de Palma l'assumeixi sense més i l'enviï a la Comissió Insular de Patrimoni de Històric. Basta la lectura dels comentaris insultants concrets que fa dels professionals: Lluís Moranta, Begoña Bernal, B. Castaldo, Pere Nicolau, Carlos García-Delgado, Pere Rabassa».

«Però els responsables municipals no varen guardar l'informe a un calaix, no. El varen presentar al Consell de Mallorca i l'han defensat al Ple de Palma. Sense ruboritzar-se, sense demanar perdó, sense retractar-se». Finalment, ARCA presenta aquesta carta per al batle de Palma, Antoni Noguera, a qui donen l'oportunitat de rectificar l'ofensa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.