Setmanari d'informació local - 138 anys

Raons per les quals visitar Dinamarca

12285

Un dels països escandinaus i que més s’assenyala com a referent altres punts europeus és Dinamarca. Aquest país, situat al nord d'Europa i molt proper a Suècia, és un mirall en el qual pretenen crear un reflex la majoria de governs del continent a causa del seu gran avanç en educació, cultura i estat del benestar. Visitar les seves ciutats i conèixer els seus carrers és una cosa que tota persona ha de fer abans de morir, i entre les seves raons es troben conèixer la història de les joies de la seva corona – i també accessoris, com per exemple, rellotges per a home –, fer-se una foto amb ‘La sirenita’ i descobrir els seus paisatges.

Com a punt de traspàs cap als països que es troben més al nord d'Europa – Suècia, Finlàndia i Noruega – està la capital de Dinamarca: Copenhaguen. Destinació de milions de turistes cada any, aquesta ciutat ofereix la cultura danesa en tota la seva esplendor i la facultat d’anar des d'aquest punt a Suècia en tan sols 35 minuts. Com és possible? Gràcies al considerat com a ‘pont més llarg de tota Europa’, que va ser inaugurat amb l'entrada al segle XXI l'any 2000 i que deixa a la ciutat de Malmö en poc més de mitja hora i a un preu molt econòmic.

Aquesta és solament una de les raons per visitar Dinamarca, la capacitat de fer un dos per un i conèixer també Suècia; però si hi ha una altra cosa que destaca també en aquest país són les joies. I en concret les de la seva corona. La reina i les princeses Mary i Marie van ensenyar fa anys el seu set de joies, entre les quals compten amb brillants, maragdes, perles i robins i altres pedres precioses. En aquest sentit i seguint la moda actual que també es porta per terres daneses, és possible comprar allà unes polseres per a home amb algun segell o record especial, com pot ser una sirenita, una calavera que recordi als pirates o un casc víking.

I ja que s'esmenta la sirenita, aquesta és una de les parades obligatòries en el viatge a Copenhaguen. És una de les principals raons per les quals visitar el país escandinau, ja que aquesta estàtua de bronze homenatja a la ballarina danesa Ellen Price, la qual es va guanyar una gran popularitat pel seu exitós paper en el ballet del conte ‘La Sirenita’. L'escultura es va realitzar en 1913 i és tot un símbol nacional localitzat en la badia del Port de Copenhaguen. D'altra banda, blogs com el de Sara López solen donar consells sobre viatges i a aquest format podem trobar aquesta informació i altres detalls interessants per conèixer països com Dinamarca.

Finalment, i amb la finalitat que els més petits entrin en un món de somni i diversió, la seva raó principal per viatjar a Dinamarca és conèixer Legoland. Aquest parc temàtic es troba a la ciutat de Billund, i compta entre altres amb el cinema en 4D més gran de tots els països escandinaus, diverses atraccions i monuments famosos de tot el món construïts amb peces de Lego. I és que el creador d'aquest món de joguina va ser un danès, el fuster Ole Kirk Kristiansen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.