Setmanari d'informació local - 138 anys

Es reforça la hipòtesi que Pollentia s'assenta sobre un campament militar

12259
Detall de l'excavació oberta a la ciutat romana de Pollentia. | Consell de Mallorca

Les excavacions realitzades a la ciutat romana de Pollentia, a Alcúdia, reforcen la hipòtesi que l'urbs s'assenta sobre un anterior campament militar, raó per la qual l'equip d'excavació, dirigit per Miquel Àngel Cau, de la Universitat de Barcelona, i Esther Chávez, de la Universitat de la Laguna, continuarà treballant durant els propers anys.

Segons ha explicat el Consell de Mallorca, aquesta excavació podria donar resposta a una «problemàtica històrica», ja que les fonts escrites marquen com a data fundacional de Pollentia l'any 123 a. de C., mentre que les restes arqueològiques daten, com a màxim, del 70 a. de C.

Així doncs, l'equip treballa amb la hipòtesi que al primer moment de conquesta militar els romans haurien fundat un campament que, una generació després, s'hauria transformat a la ciutat romana que es coneix.

Nova excavació

Arran de l'última campanya, conclosa aquest divendres, i del treball dels últims dos anys de prospecció geofísica, aquesta teoria històrica podria tenir confirmació arqueològica, ja que s'ha trobat el que podrien ser us restes del fossat d'un campament militar previ a la ciutat romana. Per confirmar-ho, s'ha obert una nova excavació.

Des de juliol, unes 120 persones han treballat en la campanya d'estiu d'excavacions de la ciutat romana de Pollentia, que encara que va finalitzar aquest divendres, continuarà amb un grup reduït de persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.