Setmanari d'informació local - 138 anys

Adjudicada la contractació de la construcció del nou IES de Santa Maria

12247
La construcció del nou centre es preveu que comenci el mes de setembre. | Arxiu

Aquest divendres s’ha adjudicat la contractació de la construcció del nou IES de Santa Maria del Camí per un import de 4.827.914 euros i un termini d’execució de 14 mesos. Es preveu que les obres comencin a principis del mes de setembre.

El nou centre forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte té un termini d’execució de 14 mesos, una vegada licitat. 

El centre donarà resposta a les necessitats d’escolarització de la zona que estan marcades pel creixement poblacional  del municipi i per la situació de provisionalitat de l’actual centre. Es tracta d’un institut llargament reclamant pels habitants de Santa Maria.

Característiques

Es tracta d’un nou IES de quatre línies (16 unitats d’ESO) i 1 aula UEECO (Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari). El centre acollirà 480 alumnes i estarà ubicat al costat del CEIP Melcior Rosselló Simonet.

L’edifici de l’IES Santa Maria s’ubicarà en una superfície total construïda de 4.339 m2 i consta de dues plantes, en forma de pinta, constituïdes per tres mòduls transversals i un longitudinal, conformant dos patis semioberts orientats a llevant.

En els tres mòduls transversals es distribueix el programa docent d’aules de secundària, tallers, laboratoris, aula UEECO, biblioteca, i gimnàs.

Nuclis de comunicación

El mòdul longitudinal conté els accessos, els serveis, nuclis de comunicació vertical, i un porxo orientat a ponent que comunica amb les pistes poliesportives, la zona d’esbarjo arbrada i l’hort escolar. La planta coberta es plana i transitable per a facilitar el manteniment de les instal·lacions i la implantació de sistemes d’energia renovables com són els captadors solars per a produir aigua calenta i plaques fotovoltaiques per a produir energia elèctrica.

El nou IES tendrà una qualificació energètica A ja que el projecte inclou elements constructius i de funcionament específics amb l’objectiu d’aconseguir un consum energètic quasi nul i unes condicions adequades de climatització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.