Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem recorrerà la suspensió parcial sobre la moratòria a les grans superfícies

12237

Podem ha anunciat que recorrerà la suspensió parcial del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) de la moratòria aprovada el 2016 pel Consell sobre la construcció de grans superfícies a l'Illa. «Seguirem lluitant per protegir el petit i mig comerç i el territori», han assegurat en un comunicat. «No podem permetre que es vagi en contra dels interessos de la majoria dels comerciants i de la conservació del nostre territori», han afegit.

Per donar suport a la seva decisió, han anunciat també la seva intenció de tramitar d'urgència el pla director d'Equipaments Comercials de Mallorca, amb el qual intentaran parar la construcció de noves grans superfícies comercials a Mallorca.

El conseller de Podem Iván Sevillano ha dit que aquesta resolució judicial permet noves autoritzacions per construir edificacions d'aquest tipus «en sòl urbà consolidat i amb condició de solar en aquest moment», per la qual cosa ha considerat important agilitar la tramitació i aprovació del pla director d'Equipaments Comercials. Un dels objectius d'aquest pla és el d'impulsar el petit i mig comerç en detriment d'aquests centres que, per a Podem, «obliguen al tancament de moltíssims negocis familiars i de proximitat, fonamentals pel teixit comercial, social i associatiu a Mallorca».

A més, aquestes grans superfícies signifiquen «un consum de territori desmesurat» i de recursos com a aigua, llum i uns altres que són un ben necessari i escàs en molts casos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.