Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB suspèn parcialment la moratòria del Consell a les grans superfícies

12203

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha estimat parcialment el recurs de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) i anul·la l'article 4.1 de la Norma Territorial Cautelar (NTC) referit a la suspensió d'implantació o ampliació de grans superfícies comercials de més de 700 metres quadrats. Segons ha informat el Consell, d'aquesta manera, es podrien autoritzar grans equipaments comercials «però només en sòl urbà i en terrenys que tenguin la condició de solar» pel que, segons han informat, estan plantejant-se recórrer aquesta sentència contra la NTC.

Des de la institució, expliquen que la sentència no és ferma i hi ha 30 dies perquè les parts puguin presentar algun recurs. Per això, des del Departament de Territori i Infraestructures, s'estan analitzant les possibilitats per interposar-ho. La decisió judicial exposa que la NTC hauria excedit el marc legal per «raons imperioses d'interès general» que preveu la directiva Bolkenstein. A més, considera que el termini d'aplicació -tres anys- és massa ampli. Des del Consell no es comparteixen aquests arguments perquè, com reconeix la sentència, la institució es va ajustar a les atribucions que li atorga la Llei d'ordenació territorial.

La NTC es va aprovar al febrer del 2016 com a pas previ a la redacció del Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (PECM). La intenció del Consell era poder redactar el PECM amb tranquil·litat i poder tenir una foto fixa de com es trobava, territorialment, el comerç de la illa. Encara que la NTC té una durada màxima de tres anys, la seva vigència decau al moment en què s'aprovi, de manera inicial, el PECM. Aquesta aprovació està prevista per a finals del 2017 i, a partir d'aquest moment, la normativa vendrà marcada per les mesures concretes que marqui el Pla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.