Setmanari d'informació local - 138 anys

'Ciutat per a qui l'habita' lamenta la «falta de coratge» del Govern per prohibir el lloguer turístic

12121

L'assemblea 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' ha lamentat aquest dimarts la «falta de coratge» dels partits del Govern a l'hora de prohibir el lloguer turístic. 'Ciutat per a qui l'habita' ha assenyalat que, tal com ha quedat la reforma de la Llei turística, «no té res a celebrar», atès que, tal com han remarcat, «l'interès de l'assemblea és defensar el dret d'accés a l'habitatge i no la comercialització turística, que és el veritable motiu impulsor de la modificació d'aquesta normativa», han criticat.

Amb tot, insisteixen a demanar al Govern que no permeti la comercialització turística de l'habitatge plurifamiliar, ja que «afebleix i romp la xarxa de comunitat de veïnats, la xarxa de barri i en definitiva la identitat de la mateixa ciutat». En aquest sentit, l'assemblea ha apostat perquè «es focalitzen els esforços a fer que l'habitatge buit es pugui destinar de nou al lloguer de llarga durada, per pal·liar l'emergència habitacional que sofreixen les nostres Illes».

Així mateix, 'Ciutat per a qui l'habita' ha reclamat que s'ha «d'impedir la turistització de la ciutat» i ha exigit «protegir els serveis i comerços dels nostres barris, enfront de la substitució i desaparició i comerços tradicionals que provoca la pèrdua de la diversitat comercial per donar lloc a una multiplicació de tendes de 'souvenirs', franquícies i gelateries». Amb tot, consideren que la comercialització turística d'habitatges unifamiliars «tampoc hauria de permetre's, ja que ha encoratjat de forma perversa una modalitat d'ocupació irregular del territori, sobretot en sòl rústic, on fins i tot es dóna en edificacions il·legals, sense que les institucions hagin fet gens per evitar-ho».

Així, han reclamat al vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló que «deixi de parlar de les teories del decreixement turístic i passada a l'acció», i li han demanat que «els ports, aeroports i l'oferta de places turístiques estiguin a l'escala d'un veritable model responsable i de baix impacte».

Iniciativa popular
D'altra banda, 'Ciutat per a qui l'habita' ha agraït i felicitat a la Federació d'Associacions de Veïnats de Palma (FAVP) per la «fantàstica iniciativa i bona feina» que s'ha concretat en l'assumpció per part de la Comissió d'Urbanisme de la seva iniciativa popular que proposa la prohibició del lloguer turístic als habitatges plurifamiliars en tota la ciutat, que serà presentada i sotmesa a votació en el ple del 27 de juliol.

Finalment, des de l'assemblea han demanat a MÉS i Podem que en aquesta sessió plenària «reiterin el seu ple suport a la iniciativa popular, tal com feren en la Comissió d'Urbanisme», i al PSIB que «actuïn de manera responsable i no posi cap obstacle a la seva aprovació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.