Setmanari d'informació local - 138 anys

Els batles de Palma i Eivissa troben insuficients les regulacions turístiques

12111

El batle de Palma, Antoni Noguera, i el d’Eivissa, Rafel Ruiz, han enviat aquest dilluns 24 de juliol una carta als grups parlamentaris que donen suport al Govern per manifestar la «preocupació davant l’aprovació de la nova llei del lloguer turístic».

Els dos batles asseguren que les dues ciutats «estan sofrint les conseqüències d’aquest fenomen econòmic», que «té uns efectes molt negatius pels municipis, especialment al que efecte al dret de la ciutadania a accedir a un habitatge digne». Els dos batles pensen que els esforços s’han de centrar a modificar la llei d’accés a l’habitatge i en limitar les places turístiques.

Tot i que els dos batles consideren que la llei «és una passa endavant per posar ordre en aquesta problemàtica», pensen que els conflictes de darrer moment l’han deixada «coixa» i «dificulten la intervenció de les administracions per controlar aquest fenomen».

Noguera i Ruiz han reclamat «seny» i «responsabilitat» per resoldre els problemes derivats. Pensen que «afecta de manera tan clara el present i el futur de les nostres ciutats» que «cal deixar de banda les diferències partidistes i pensar per damunt de tot en els drets i les aspiracions de la ciutadania».

Els dos ajuntaments creuen que s’ha de mirar la nostra principal activitat econòmica amb una «perspectiva de mitjà i llarg termini». Pensen que és important adaptar la llei a les necessitats de cada municipi, i que tampoc no són el mateix Palma o Eivissa que altres municipis «on el fenomen pot ajudar a diversificar l'economia local».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.