Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova la nova Llei d’Accessibilitat Universal a les Balears

12079
Pas a nivell del Tren de Sóller.

El Parlament ha aprovat aquest dilluns, 24 de juliol, la Llei d’Accessibilitat Universal de les Illes Balears, que estableix l’obligació d’escometre adaptacions en tots els àmbits i suprimir barreres arquitectòniques per «garantir la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i l’accessibilitat universal».

La nova normativa ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris de la Cambra. Així, la llei ha estat aprovada per assentiment en un important nombre d’articles.

El conseller d’Energia, Territori i Mobilitat, Marc Pons, ha explicat el contingut de la nova normativa que té com a principal finalitat «permetre l’autonomia personal de totes les persones i, especialment, de les persones amb discapacitat, perquè puguin actuar de manera plena i efectiva en els espais públics, edificacions, transports i serveis...».

Així, l’objectiu principal de la regulació és «garantir l’autonomia personal de tots els ciutadans en tots els àmbits, amb independència de la seva situació vital», pel que la normativa va dirigida «tant a la ciutadania en general com a les entitats públiques i privades», ha especificat.

A més de l’eliminació de barreres arquitectòniques, la norma regula també l’accessibilitat en altres àmbits, amb la finalitat que tothom tengui accés a serveis, mitjans de transport, productes, informació i comunicacions, sempre amb la finalitat d’aconseguir una vertadera accessibilitat universal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.