Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB marca prop de 100 tortugues per realitzar-ne el seguiment a Menorca

12001

El GOB ha marcat 97 tortugues d'aigua a Menorca durant aquest passat mes de maig a la zona humida de Son Bou, les Salines de la Concepció i el torrent de Montgofra Nou. L'organització ecologista ha apuntat que es van assenyalar exemplars mascles i 57 femelles, i a la tardor es realitzarà una segona campanya de seguiment per poder ampliar la mostra i poder estimar la mesura de cada població.

Amb les dades analitzades, es redactarà un pla de conservació amb la finalitat de redactar un pla de conservació per proposar directrius per a les entitats i administracions que s'encarreguen de gestionar els espais amb l'objectiu d'assegurar la supervivència d'aquesta espècie protegida.

Aquesta labor s'emmarca en el projecte Territori Emys, que el GOB duu a terme juntament amb altres entitats com la Fundació Emys, que treballa a Catalunya; l'Acció Ecologista Agró, que treballa al País Valencià, i la Universitat de Girona. D'altra banda, també s'estan realitzant activitats de voluntariat i educació ambiental i tallers, així com la recuperació de nous espais per a la tortuga de mar amb la creació de nous punts d'aigua o la recuperació d'estanys en mal estat.

El GOB ha indicat que una de les principals amenaces que té l'espècie és l'alliberament en el mitjà natural de tortugues exòtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.