Setmanari d'informació local - 138 anys

Dos milions d'euros per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua

11995

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha presentat aquest dijous vespre als veïns del Pla de Sant Jordi la convocatòria de subvencions per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua de la zona.

L'objectiu de la convocatòria és promoure la restauració i posterior posada en valor dels molins de vent respectant-ne la tipologia originària i potenciant la utilització de les tècniques i els materials tradicionals.

L'acte de presentació ha tengut lloc a la finca de Can Morey de s'Aranjassa, a Palma. Han acompanyat al president la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i la coordinadora de la Unitat del patrimoni historicoindustrial del Consell de Mallorca, que han explicat els detalls als assistents.

En el cas del Pla de Sant Jordi, en una superfície d'aproximadament 55 quilòmetres quadrats, s'hi concentren més de 1.000 molins de vent d'extracció d'aigua, amb el seu corresponent sistema d'emmagatzematge. Molts d'aquests molins, que presenten una gran diversitat tipològica tant a nivell arquitectònic com de maquinària, es troben en un estat de degradació molt avançat.

És per això que el Consell de Mallorca prepara una convocatòria de subvencions de dos milions d'euros per sufragar el 100 % de les obres de restauració als propietaris. A més, es podran ampliar els imports d'aquesta convocatòria mitjançant les aportacions econòmiques que es facin per part de persones, entitats, empreses, fundacions, etcètera.
El Consell preveu, així mateix, presentar també aquest projecte a la propera convocatòria de 2018 de l'impost de turisme sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.