Setmanari d'informació local - 138 anys

Paul Auster participarà en la Setmana del Llibre en català com a «convidat especial»

11969

La 35 Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 8 al 17 de setembre en l'avinguda de la Catedral de Barcelona, comptarà amb la presència de l'escriptor nord-americà Paul Auster com a «convidat especial», segons ha explicat el president de la Setmana, Joan Sala. Auster presentarà el seu nou llibre '4 3 2 1' el 9 de setembre al migdia a l'auditori del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (Coac): «Tendrem convidats estrangers, el més important per famós, Paul Auster», ha detallat Sala, que també ha enumerat a Nani BellestriniMary Beard i Gulnar Hajo.

«Si era difícil superar-se,
enguany ens superarem i encara serà millor que l'any passat», ha dit Sala, que en l'àmbit d'espai disposarà també del Coac per realitzar activitats, amb 163 expositors (davant els 150 de l'any passat) i 144 segells (enfront dels 133 del passat any), a més de la presència de 170 autors per signar.

N
ou estand de traduccions
Per primera vegada hi haurà un estand d'autors catalans traduïts a l'anglès i altres idiomes davant la gran afluència de turistes en l'avinguda de la Catedral: «Ens consta que els turistes
demanen i volen participar d'aquesta festa», de manera que tendran a la seva disposició aquest nou espai.

En total, es posaran a la venda 200 novetats editorials, i es muntarà un saló de compravenda de drets; entre les novetats, també es comptarà amb la participació de 41 llibreries de fora de Barcelona que promouran la Setmana en els seus aparadors.

També, Andorra,
les Balears i el País Valencià estaran presents a través de les seves institucions en un estand: «Si haguéssim tengut deu estands més, els hauríem omplert», ha dit Sala, citant la presència de nous segells, ja que la Setmana no té espai per a tots els seus sol·licitants.

El Premi Trajectòria
(atorgat per anteriors premiats amb el guardó) s'atorgarà a Jaume Cabré, i el premi serà una obra pintada per l'artista Joan-Pere Viladecans, qui ha celebrat que la seva obra vagi a parar a Cabré, un dels autors als quals més admira, i ha celebrat que les «paraules i els colors poden fer ser una mica millors».

La presidenta de l'Associació d'Editors de Llibres en Català (
AELLC), Montse Ayats, ha destacat que després de 35 anys la Setmana continua tenint sentit, encara que els seus resultats no es traslladen a les xifres de vendes de llibres en català. Ayats ha dit que la setmana està orientada al fet que els lectors descobreixin l'oferta editorial disponible en català, ja que els expositors alberguen un ventall molt ampli d'opcions amb els seus 1.750 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.