Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA qualifica de «sectària» la decisió del ple del Consell sobre la Feixina

11861

Per a ARCA, els governants del Consell de Mallorca «han actuat irresponsablement al votar en contra de la decisió de la Ponència Tècnica de Patrimoni».

Així s'han expressat des de l'Associació: «Els governants del Consell de Mallorca s'han autoatorgat la capacitat de desmentir a un òrgan de participació ciudadana i tècnica que havia proposat protegir un element cultural: el monumemt de la Feixina. A més, s'ha tergiversat fins i tot el sentit real dels vots dels tècnics de Patrimoni Històric».

A més, qualifiquen de «sectària l'actitud política d'aquest vot contra el Patrimoni. Ha estat un vot ideològic volent fer veure que si estam contra Franco, s'ha de estar contra el monument; un argument simplista i visceral del que la Política en majúscules hauria de fugir».

Des d'ARCA continuen mantenint que la Feixina «està adaptada a la Llei de Memòria Històrica i ja no té cap símbol feixista rebutjable. A més mai no ha estat un monument per honorar un vaixell de guerra, originalment va ser un monument a unes víctimes». Per finalitzar, l'Associació ha explicat que continuarà treballant «per aconseguir salvar aquest Patrimoni i el que vengui darrera. Fins i tot als tribunals si és necessari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.