Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació denuncia un «nou exemple d'improvisació» del Ministeri espanyol d'Educació

11773

El Govern ha criticat aquest divendres la «improvisació» del Ministeri espanyol d'Educació en relació a l'obtenció del títol d'Educació Secundària Obligatòria amb dues assignatures suspeses. La Conselleria d'Educació i Universitat ha denunciat que el Govern espanyol critica a cinc comunitats, entre elles les Balears, «per aplicar estrictament un decret elaborat pel Ministeri espanyol». En aquest sentit, han explicat que el Ministeri d’Espanya va aprovar un Reial decret pel qual es regulen les condicions per a l'obtenció dels títols de Graduat en ESO i de Batxillerat.

En ell, s'especifica que obtendran el títol aquells que suspenguin fins a un màxim de dues assignatures, sempre que aquestes no siguin de forma simultània Llengua Castellana i Literatura, i Matemàtiques. A més, per obtenir el títol cal que l'equip docent consideri que l'alumne ha aconseguit els objectius de l'etapa i ha adquirit les competències corresponents.

Ajustats a la normativa
Per concretar més la normativa, el Govern va publicar una Resolució amb les instruccions necessàries des de la Conselleria ajustant-se «estrictament» al que marca el Reial decret del Ministeri. Per la seva banda, la Resolució estableix que «els alumnes que han suspès un màxim de dues matèries al llarg de l'etapa obtendran el títol, en la convocatòria ordinària o extraordinària, si les matèries suspeses no siguin simultàniament llengua catalana o castellana i literatura i matemàtiques».

Així mateix, han recordat que des de fa deu anys l'alumnat pot obtenir a Espanya el títol d'ESO amb dues assignatures suspeses o més, del total de 40 que s'avalua en aquesta etapa educativa. «De fet, fins al curs passat, 2015/16 es permetia fins a tres assignatures suspeses», han afegit. «Ara, l'única diferència és que el Ministeri espanyol en la seva nova norma no especifica que l'alumnat amb dues assignatures suspeses estigui obligat a presentar-se a les proves extraordinàries de setembre, fet que a les Balears s'ha deixat a criteri de l'equip docent», han exposat des de la Conselleria.

El Ministeri ha enviat advertiments a les Comunitats Autònomes en contra del seu propi Reial decret «sense tenir en compte que l'alumnat que ara rep el títol ho rebrà igualment al setembre i posant en dubte el criteri del professorat». Des de la Conselleria han mostrat la «plena confiança» en el criteri del professorat de les Illes a l'hora d'avaluar l'alumnat i han assegurat que dues notes suspeses sobre el total d'assignatures «és poc significatiu» per justificar-ho amb la mitjana per a les beques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.