Setmanari d'informació local - 138 anys

El Senat demana al Govern espanyol que ampliï la superfície marina del Parc Nacional de Cabrera

11717

Els grups parlamentaris al Senat han votat a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic a favor d'una moció que insta el Govern espanyol a ampliar la part marina del Parc Nacional de Cabrera.

Segons ha explicat Oceana, la impulsora de la iniciativa, en un comunicat, concretament es demana que s'ampliï durant l'actual legislatura el Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera i es creu el primer parc exclusivament marí de l'Estat espanyol a El Hierro.

«El consens polític manifestat al Senat se suma a la proposició no de llei amb el suport de l'aclaparadora majoria del Congrés i representa un suport extraordinari perquè el Govern espanyol impulsi el procés per ampliar la Xarxa de Parcs Nacionals cap al mar», ha afirmat el director de Recerca i Expedicions d'Oceana Europa, Ricardo Aguilar.

Des de l'organització internacional de conservació marina han lamentat que malgrat que ja es compta amb propostes tècniques molt avançades per ampliar Cabrera i crear El Hierro, «el procés per formalitzar aquests dos parcs avança massa a poc a poc».

Actualment, tan sols dos dels quinze parcs compten amb part marina, ocupant tot just un 4,1 per cent de la Xarxa de Parcs Nacionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.