Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem manté l'exigència de prohibir el lloguer turístic en zones d'emergència habitacional a Palma i Eivissa

11707

El Grup Parlamentari Podem manté la seva exigència que el projecte de llei que regula el lloguer turístic declari «l’emergència habitacional» a Palma i Eivissa, prohibint de pas l'arrendament a viatgers en zones residencials. En el cas que la futura regulació no reculli aquesta esmena que aquest dimecres no ha estat aprovada en la Comissió de Turisme, Podem està disposat a no permetre el lloguer vacacional en edificis plurifamiliars.

Així ho ha explicat el diputat de Podem Salvador Aguilera al final de la Comissió en la qual s'ha aprovat el dictamen del projecte de llei modificació de la Llei 8/2012 de Turisme relativa a la comercialització d'estades turístiques en habitatges a les Balears.

D'aquesta manera, Aguilera ha assenyalat que «es dóna un marge d'uns dies» a la resta de partits, PSIB, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, per seguir debatent i acostar postures sobre les esmenes que no han estat acceptades avui, principalment la relativa a la declaració d'emergència habitacional en zones en les quals l'accés a l'habitatge és pràcticament impossible, ha remarcat. Malgrat això, el dictamen de la llei que regularà el lloguer turístic ha quedat aprovat, després que s'hagin incorporat unes altres de les esmenes presentades per Podem, com la relativa a l'augment del nombre d'inspectors per controlar l'oferta il·legal o l'augment de les sancions a les plataformes comercialitzadors amb infraccions que poden ser considerades com «molt greus» amb multes de fins a 400.000 euros.

A més, també s'ha acordat que un mateix propietari no podrà llogar més de dos habitatges vacacionals. Amb tot, ara serà la Taula del Parlament la que decideixi aquest dijous si la proposta va inclosa en l'ordre del dia de la sessió plenària extraordinària del dia 18 de juliol, tal com estava previst inicialment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.