Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB reclama a Medi Ambient que acabi amb el trànsit de cavalls sobre les dunes de sa Canova

11703

El GOB ha reclamat a la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca que acabi amb el trànsit de cavalls sobre les dunes de sa Canova, ja que es tracta «d’un impacte il·legal que es produeix reiteradament». Per això, ha demanat un increment en l'esforç de vigilància de la zona, perquè sigui aplicada efectivament la prohibició de circulació a cavall dins del dunar.

L'entitat ha explicat que dilluns passat s’observà una caravana de 39 cavalls transitant sobre les dunes, essent aquesta una situació no extraordinària. «El passeig a cavall per la zona és massa habitual tenint en compte que està legalment prohibit i que totes les administracions implicades han manifestat el seu compromís per fer complir aquesta limitació», han lamentat.

Des del GOB han exposat que el trànsit ja es va prohibir en el Pla especial de protecció de l'àrea Natural d'Especial Interès de sa Canova, aprovat definitivament en 1990. No obstant això, han criticat, l'Ajuntament com a administració competent per a l'aplicació del Pla «no ha disposat mai de mitjans suficients». Sa Canova té des de l'any 2006 la consideració de Lloc d'Interès Comunitari (LIC), sota la tutela de la Conselleria de Medi ambient. Així mateix, el GOB ha reconegut i aplaudit l'esforç que està realitzant l'Ajuntament d'Artà per aconseguir l'aplicació de mesures de protecció i gestió del seu territori.

Quant al litoral, el municipi ha plantejat el 'Pla d'ordenació i gestió sostenible del litoral d'Artà', que té per objectiu proposar estratègies d'ordenació, gestió i manteniment de l'espai litoral des d'un vessant de conservació, protecció i ús públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.