Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI sol·licita subvencions per a mercaderies i més atenció al sector agrari

11607

El portaveu d'El PI al Parlament, Jaume Font, ha demanat aquest dilluns, 10 de juliol, subvencions per a les mercaderies i major atenció al sector agrari en la seva proposta per al nou REB.

Font, acompanyat en roda de premsa per la diputada Maria Antònia Sureda, ha destacat la necessitat de «millorar i simplificar les bonificacions del transport de mercaderies». Segons la seva opinió, «el sistema hauria de funcionar com el descompte de residents, amb l'aplicació directa del descompte i no a posteriori com passa avui en dia», ha reivindicat el portaveu. Font ha explicat que demanen que «la bonificació sigui per a totes les mercaderies transportades, amb les úniques excepcions imposades per la normativa europea i espanyola».

La compensació del cost del servei de transport o maquinària agrícola ha de ser «senzilla i fàcil d'avaluar» doncs, segons ha remarcat Font, «si el contracte no és per a contenidors, s'ha de compensar el cost per camió o metre lineal». En el cas de les Balears el 97 % del transport de mercaderies es realitza amb camions i solament el 3 % amb contenidors.

D'altra banda, El PI considera necessari que els costos subvencionals de maquinària agrícola incorporin també l'import del combustible, dels serveis portuaris obligatoris, l'IVA i les assegurances obligatòries. Font ha remarcat que «la millora d'El PI inclou la transferència a les Balears dels ports de Maó, Eivissa, La Savina i Alcúdia».

Per acabar, en referència al sector agrari, Font ha subratllat que són necessàries «una sèrie d'ajudes destinades a les inversions per reduir els costos de producció i reorientar les activitats agràries o per subvencionar fins a un 10 % la compra de terrenys en els quals no es pugui edificar». Una sèrie de dades que, segons El PI, «fan referència al mateix tipus de subvencions que realitzen les Canàries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.