Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciudadanos proposa una llei que impedeix a un diputat ser alhora regidor o conseller insular

11601

El partit Ciudadanos a les Balears ha presentat una proposició de llei per impedir que un diputat parlamentari pugui exercir alhora un càrrec en un ajuntament o a cap dels Consells Insulars, per a la seva aplicació a partir de la pròxima legislatura.

L'objectiu de la iniciativa, segons ha explicat aquest dilluns el portaveu de Ciudadanos a les Balears, Xavier Pericay, és «que es compleixi la norma d'una persona-un càrrec» i que permeti al diputat plena dedicació a les seves tasques al Parlament i eviti l'acumulació de doblers públics en una sola persona.

Des del partit defensen l'engegada d'aquesta ‘llei d'incompatibilitats’, ja que, han assegurat que, «un parlamentari no pot fer bé el treball si alhora té feina en una altra institució pública».

Ciudadanos apel·la a la necessitat de restaurar la confiança ciutadana en les institucions i enfortir el correcte funcionament de la democràcia representativa. A més, destaca la necessitat de prestigiar la tasca desenvolupada pels diputats. A la normativa s'estableix també com a incompatibles els senadors, independentment de la seva forma d'elecció; els parlamentaris europeus i els membres del Consell de Direcció de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.