Setmanari d'informació local - 138 anys

El Copib reclama polítiques que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat

11545

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Balears (Copib) fa una crida a l'administració perquè prioritzi i garanteixi les necessitats de les persones que sofreixen una discapacitat a les Illes.

En un comunicat, la institució col·legial recorda que es tracta d'un col·lectiu de persones especialment vulnerable que, a més de lluitar diàriament per l'afectació que pateix, «ha d'enfrontar-se també a l'estigma que s'associa a aquest tipus de problemes» .

Per tot això, els professionals de la psicologia de les Illes apel·len a la sensibilitat de les institucions i a la seva responsabilitat amb els problemes que afecten aquestes persones i als seus familiars. Això es fa amb la intenció que s’impulsin mesures i s’agilitzin els tràmits i la resolució de conflictes que els afectin perquè puguin millorar la seva qualitat de vida.

La discapacitat intel·lectual i l'estigma que acompanya a les malalties mentals, són temes que «preocupen» als professionals de la psicologia del Copib. Així, la institució compta amb grups de treball específics que promouen l'estudi i la recerca en dos fronts.

Des del Copib es treballa també per aconseguir erradicar la imatge social negativa que afecta les persones que pateixen un problema de salut mental i discapacitat intel·lectual, fomentant un canvi de mentalitat que contribueixi a derrocar barreres.

«El rebuig és especialment greu en els casos en els quals la discapacitat actua com un factor discriminatori a l'hora d'accedir a l'atenció sanitària com qualsevol altre ciutadà de ple dret. I molt més greu quan de vegades el desconeixement o la desinformació d'alguns professionals sanitaris afavoreixen la discriminació de les persones amb discapacitat intel·lectual en la seva atenció sanitària» , ha assenyalat el degà del Copib, Javier Torres.

El degà de la institució col·legial ha remarcat «la importància de la valoració i reconeixement de la discapacitat a les Illes, gestionades a través de les unitats tècniques del Centre Base, que depenen de la Conselleria de Serveis Socials» .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.