Setmanari d'informació local - 138 anys

Amengual: «És vergonyós l'estat d'abandó de la plaça de toros de Palma»

11539

El portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang, després d'accedir a la plaça de toros denuncia el greu estat de deteriorament de diverses zones que suposa un greu risc per a la ciutadania. Exigeixen a l'Ajuntament de Palma que faci complir les ordenances i cancel·lin la llicència d'activitats de la plaça abans que passi alguna desgràcia.

Després de les denúncies efectuades durant el 2015 i 2016 sobre l'estat de deteriorament i abandó de la plaça de toros de Palma, AnimaNaturalis denuncia el risc d'ensorrament de tota la primera fila de la plaça de toros per tenir els ancoratges i les fustes protectores podrides i fora del seu ancoratge. A més, es denuncia l'estat exterior de la plaça de toros després de diverses queixes veïnals, per suposar un greu perill per als vianants.

En el reportatge fotogràfic realitzat per l'equip de Mallorca Sense Sang es pot apreciar la gravetat de l'estat de part de les grades i de les entrades i sortides del recinte a més de greus esquerdes en totes les columnes exteriors de la plaça de toros, així com una evident oxidació en totes les reixes i fanals de l'enllumenat. Aquestes deficiències podrien provocar un ensorrament de tota la primera fila de la plaça de toros i de les columnes o reixes ja en els concerts que es duen a terme les persones pugen a aquestes reixes.

La campanya Mallorca Sense Sang ja va denunciar anys enrere l'estat d'abandó de la plaça de toros de Palma i adverteixen del perill que suposa celebrar activitats en aquest recinte amb les greus deficiències que presenta. A causa de l'evident estat de degradació i abandó de les instal·lacions tant interiors com exteriors de la plaça de toros, la campanya va demanar la suspensió cautelar immediata de les activitats que s'hagin de realitzar en aquest recinte. Aquesta denúncia també s'ha fet arribar al Defensor del Poble que està en diligències amb l'Ajuntament de Palma.

Guillermo Amengual, portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang, exigeix que es compleixin les ordenances municipals. Segons les ordenances municipals l'incompliment dels deures de conservació i manteniment dels immobles podrà dur a les administracions a prendre mesures cautelars com la suspensió total o parcial dels permisos per a les activitats a realitzar en la plaça de toros.

«La plaça de toros de Felanitx, l'estadi Lluís Sitjar o l'estadi del Balears es van precintar estant en millors condicions. A què s'espera amb la plaça de toros de Palma? "Són moltes moltes veus que adverteixen de l'estat de la plaça de toros, fins i tot per part de crítics taurins i fins al Parlament no entenen perquè no està tancada», afirma Amengual.

«Esperam que aquest any es prenguin les mesures pertinents. L'any passat ja varen mentir sobre l'estat de la plaça de toros en afirmar que hi havia deficiències esmenades i no era així. Continuaran posant en perill la ciutadania? La plaça de toros hauria d'estar tancada per suposar un greu perill per als ciutadans. Tant l'interior com l'exterior presenten un estat de deteriorament molt greu. Esperam no haver de lamentar una tragèdia com la viscuda el 2012 al Pavelló Madrid Arena. Estan posant en perill vides humanes», lamenta Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.