Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB: «Les PAU s’han caracteritzat pel desgavell, la improvisació i els mals resultats»

11527

Les proves d'accés a la universitat celebrades el passat mes de juny «s'han caracteritzat pel desgavell, la improvisació i els mals resultats», han denunciat des de UOB Ensenyament. Primerament, han criticat, a finals del passat mes de desembre i amb el curs ja començat, es va decidir des de Madrid suspendre les revàlides previstes en la LOMCE i fer unes proves semblants a l'antiga selectivitat però amb petits canvis que han estat determinants perquè al final hi hagi hagut unes notes globals més baixes respecte a anys anteriors.

A aquesta davallada de resultats, que ha estat general a tot l'Estat espanyol, en el cas de les Balears afegeixen que, el conseller, Martí March, va obviar la resolució signada i publicada al BOIB del passat mes de febrer segons la qual, han explicat, l’enunciat de les proves serien en català i només hi hauria una versió en espanyol «per a les persones declarades exemptes de realitzar l'examen de llengua catalana i literatura II o l'examen de llengua catalana». Emperò, denuncien que March, juntament amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet; va imposar «els postulats de Ciudadanos», fet que va provocar les renúncies de cinc membres del tribunal i les protestes d'organitzacions com OCBASMUOB, Assemblea de Docents, STEI, ERC, Més, el Departament de Filologia Catalana i de Lingüística General de la UIB, etc.

Text d'Història d'Espanya d'exaltació franquista
Igualment, denuncien, també que «com ja s'ha convertit en un fet crònic i vergonyós» algunes de les proves presentaren errades ortogràfiques, preguntes ambigües o incompletes que provocaren el desconcert i el nerviosisme entre els examinadors com va ser el cas d'Anglès, Matemàtiques i Física. D’altra banda, critiquen, en la prova d'Història d'Espanya i a iniciativa de l'exdirector general del govern BauzáMiguel Deyá, un dels textos a comentar era la proclama colpista signada pel general Franco el 17 de juliol de 1936.

Canvi de data de les proves extraordinàries
«Comptat i debatut, tot plegat va donar, com ja hem dit de bon principi, tant a
les Balears com a la resta de l’Estat, uns resultats tan negatius com no s'havien donat en anys anteriors». Així mateix, des de UOB consideren «vergonyós» que, després de tot, aquest passat dimecres la Conselleria emetes una informant del canvi de dates de les PAU extraordinàries del mes de setembre, quan els alumnes ja són de vacances.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.