Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol explica a Madrid que són pocs els qui se senten «balears»

11495

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest dijous al cap de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, «generositat» en l'oferta que pugui fer a Catalunya «des de la legalitat», si realment vol que aquest territori continuï formant part de l'Estat espanyol.

En els Desayunos d'Europa Press, Armengol ha advertit que les diferents comunitats autònomes que formen l'Estat espanyol necessiten tenir «la certesa que junts» els «anirà millor». El mateix dia en què Rajoy rep el líder del PSOE, Pedro Sánchez, al Palau de la Moncloa, per cercar el seu suport davant el procés independentista, Armengol ha denunciat que el Govern de Rajoy ha ofert «poc» per mantenir a Catalunya dins l'Estat espanyol.

«Crec que reconèixer la diversitat, les identitats, les llengües diferents que tenim, tot això fa més plural, més ric el nostre Estat», ha afirmat, advertint que aquest reconeixement «s'ha de plantejar des del respecte» i «no des de la imposició o el menyspreu».

Armengol ha explicat que a les Illes Balears pocs són els qui es reconeixen «balears. Se senten mallorquins, menorquins, eivissencs, formenterencs i no passa res», perquè al mateix temps admeten que pertanyen «a una mateixa terra». I aquesta és la idea que ella defensa per a l'Estat espanyol, la d'un federalisme que ha de ser «asimètric» perquè no tots els territoris són iguals.

Com a exemple de les particularitats de les Balears que encareixen la vida dels ciutadans en aquestes illes, s'ha referit al preu dels desplaçaments, amb una benzina més cara i uns bitllets d'avió més cars que els trajectes en tren per la Península.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.