Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IBDona i la UIB refermen el seu compromís per continuar oferint estudis de gènere

11475

La consellera de Presidència, Pilar Costa; la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat aquest dimecres tres convenis de col·laboració per mantenir els compromisos de les respectives institucions amb els estudis de gènere. Els acords permetran dur a terme la XVIII Universitat d'Estudis de Gènere, donar continuïtat a la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere i intercanviar informació sobre polítiques d'igualtat i violència de gènere, segons informa el Govern.

El primer acord, a través d'un conveni amb una aportació de l'Institut Balear de la Dona (IBdona) per valor de 24.000 euros, garantirà el desenvolupament de la XVIII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, que tendrà lloc entre l'11 i el 14 de juliol amb el títol '+ feminismes que mai'. En la present edició de la Universitat d'Estudis de Gènere es duran a terme diferents conferències, com per exemple 'És possible ser feminista negra sent acadèmica blanca?', a càrrec de Mercedes Jabardo Velasco, o 'Les dificultats judicials en la lluita contra la violència de gènere', a càrrec de Joaquim Bosch Grau.

En l'acte també s'ha presentat un altre acord que aferma el compromís de l'IBdona en el manteniment de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere per a l'any 2017. Es tracta d'una iniciativa sorgida l'any 2006, amb la qual es vol donar suport a la formació de la comunitat universitària de la UIB en qüestions relacionades amb la igualtat real entre dones i homes.

Màster, curtmetratges i un concurs d’activitats de prevenció, entre d’altres
Mitjançant aquest conveni, el Govern atorga una subvenció a la UIB, per un import de 36.000 euros, per mantenir el Màster Oficial en Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere; divulgar els treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d'igualtat; realitzar un concurs de curtmetratges amb continguts referits a la violència de gènere, i un concurs d'activitats de prevenció de la violència de gènere als centres educatius, entre altres actuacions. El tercer dels convenis signats servirà per desenvolupar programes de col·laboració, intercanvi i cooperació en polítiques d'igualtat universitària i de violència de gènere. En aquest cas no suposa cap despesa econòmica.

La consellera, la directora de l'IBdona i el rector de la UIB, han agraït la «confiança i el suport mutu» que permet desenvolupar la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, mantenir la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere i treballar de manera conjunta en polítiques d'igualtat i contra la violència de gènere.

També han assistit a l'acte la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló; i les doctores Esperança Bosch i Victoria Herrero.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.