Setmanari d'informació local - 138 anys

«Son Reus acaba essent el botxí dels animals abandonats»

11447

L'Associació SOS Mascotes Mallorca ha assegurat aquest dimarts que el Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus «acaba essent el botxí» dels animals abandonats i ha exigit «solucions» a la regidora de Benestar Animal, Neus Truyol.

L'entitat qualifica «d'obsoleta» la llei 1/92 de protecció dels animals que viuen en l'entorn humà, que estableix que transcorreguts els terminis legals per a la recuperació dels animals (vuit dies per a animals abandonats i 15 dies per a animals vagabunds), els animals podran ser cedits a tercers o bé sacrificats. SOS Mascotes creu que va ser «una bona llei» però «necessita alguns canvis».

«Els particulars, voluntaris i associacions que acudim diàriament a Son Reus som coneixedors de l'estat en el qual molts animals ingressen. Molts entren sense vacunes, sense xip, ferits, malalts, atropellats i diversos maltractats», ha recalcat l'associació, que ha assenyalat que quan això passa es mobilitzen «per reunir mitjans econòmics i veterinaris per rescatar in extremis a aquests animals i treure'ls de Son Reus per intentar recuperar-los i donar-los una família». No obstant això, des del centre els indiquen que no es pot treure a l'animal «perquè cal complir amb la llei».

Davant això, SOS Mascotes Mallorca ha demanat a Truyol «millores per als animals», ja que «Son Reus acaba essent el seu botxí». Asseguren que es deu a «falta de veterinaris», de personal i de mitjans (expliquen que no hi màquina de rajos X o que hi ha un gran volum d'animals que entren al centre), o que exigeix una «dedicació i control veterinari 24 hores del qual Son Reus no disposa». L'associació ha emplaçat a la regidora a «promoure juntament amb resta de partits polítics solucions eficaces i contundents per evitar que innocents segueixin morint sols i sofrint».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.