Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ibanat compta amb cinc vehicles més que es destinaran a parcs naturals i finques públiques

11437

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha afegit cinc vehicles més a la seva flota que es destinaran a parcs naturals i finques públiques i a les tasques de sanitat forestal i extinció d'incendis per un cost total de 141.370 euros.

Segons han informat, es tracta de camionetes descobertes tot terreny de cinc places més càrrega, amb una capacitat màxima de 3.000 quilograms, que compleixen la normativa Euro-6 sobre contaminació. Amb aquesta adquisició, a la campanya d'extinció d'incendis del 2017 es destinen 350 persones, deu mitjans aeris (cinc avions i cinc helicòpters), 42 mitjans terrestres, 24 punts de vigilància en torres i sis càmeres a temps real.

En l'acte de presentació, el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha explicat que la compra d'aquests vehicles respon a una política de renovació, ja que, «ens trobam una flota envellida, de manera que quan renovem un vehicle no és només que tenguem un vehicle nou sinó que estam donant millors eines de feina al nostre personal». «Guanyam en seguretat per al personal, ja que se separen els espais de transport de material i el de l'equip humà», ha afegit el conseller.

Els vehicles aniran un al Parc Natural de s'Albufera, un al Parc Natural de Llevant, un altre a la finca pública de Planícia, un altre a la brigada de Sanitat Forestal i un altre a la brigada d'Incendis Forestals.

Incendis

Des de l'1 de gener s'han produït 50 sinistres a les Balears, que han cremat 58 hectàrees (ha), la major part a Mallorca. D'ells, 42 han resultat conats (menors d’ una hectàrea) i vuit (superiors a una hectàrea), d'entre els quals destaquen el de Formentera de 14 hectàrees i el d'Eivissa de 7 hectàrees. «Som una comunitat autònoma on hem de conviure amb el risc d'incendi forestal, a causa de la topografia, la vegetació i el clima que tenim», ha informat el conseller.

Quant a la seguretat, enguany s'han cobert totes les places de l'Ibanat, s'ha millorat l'equipament de protecció individual (EPI) per a la intervenció en incendis forestals i s'ha renovat una sèrie de vehicles. «Els ciutadans han de col·laborar amb els equips en cas que hagin de participar en una extinció d'incendi, col·laborar en els avisos i adoptar mesures d'autoprotecció en els habitatges», ha assegurat Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.