Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern llança una campanya per conscienciar sobre l'estalvi de l'aigua a residents i turistes

11389

El Govern ha impulsat per segon any consecutiu la campanya de conscienciació d'estalvi d'aigua 'L'aigua és un bé escàs. Pensa-hi', dirigida a residents i visitants.

L'objectiu de la campanya, segons ha detallat la Direcció general de Recursos Hídrics, és conscienciar als ciutadans de la importància de mantenir actituds responsables per fer un ús racional de l'aigua. Durant tres mesos la campanya, que disposa d'un pressupost de 100.000 euros de l'Administració i de 30.230 euros de l'Agència Balear de Turisme, estarà present en els mitjans de comunicació.

En concret, per arribar al públic estranger la publicitat apareixerà publicada a mitjans com el Mallorca Magazin, el Mallorca Zeitung i el Majorca Daily BulletinA més, durant dos mesos, dos autobusos de l'Empresa Municipal de Transport de Palma (EMT) de la línia 15, que fa el trajecte Palma-s'Arenal, i dos autobusos de Transports de les Illes Balears (TIB) de la línia 104, que cobreix tot el municipi de Calvià i de Calvià a Palma, duran uns vinils de la mateixa campanya.

El vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha destacat que enguany es vol demanar no només als ciutadans residents a les Illes, sinó també als turistes que vénen a passar uns dies, que prenguin consciència de l'escassetat d'aigua i que s'afegeixin a l'estalvi d'aquest recurs.

Per la seva banda, el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha recordat la importància de «recuperar la cultura de l'aigua en un context de sequera greu que afecta totes les Illes». «L'aigua és un ben escàs, és un ben que hem de cuidar i un ben que tenim saber gestionar», ha afegit Vidal, qui també ha explicat que és una campanya oberta i que tots els Consells Insulars i Ajuntaments poden participar.

El pla de mitjans constarà de la reproducció de 661 tascons de ràdio, 37 insercions en les contraportades de la premsa diària, 4.142 bàners destacats en premsa digital, cinc contraportades en premsa de proximitat de la part forana, insercions a les xarxes socials, 60 projeccions de l'espot d'Ib3 Televisió i 15 tanques publicitàries exteriors. A més, s'han duit a terme actuacions informatives sobre la situació actual de sequera a les Illes, obertes a la participació de tots els ciutadans, en les quals s'han convocat els consells insulars de l'aigua.

La sequera és un fenomen hidrològic extrem imprevisible que dóna lloc a una disminució dels recursos hídrics d'una zona. Comporta, per tant, una disminució conjuntural dels recursos hídrics durant un període de temps més o menys perllongat, que pot impedir cobrir les demandes d'aigua d'un territori i que, per tant, pot tenir conseqüències econòmiques adverses. La sequera hidrològica sol posar-se de manifest a continuació de la sequera meteorològica, però el retard entre ambdues depèn de la hidrogeologia de la zona. La sequera hidrològica pot retardar-se mesos o anys respecte de la sequera meteorològica.

Recomanacions

El Govern també ha indicat certes recomanacions d'ús responsable de l'aigua per a particulars, com és col·locar una botella o un altre objecte a la cisterna del vàter per disminuir el seu volum de càrrega.

També es recomana posar una ribella a la dutxa per recollir l'aigua mentre no surt calenta i reutilitzar entre dos i cinc litres d'aigua per usar-la després per fregar o regar les plantes. Entre altres, per a la cuina s'aconsella comprovar que les aixetes no tenguin fuites, que s'utilitzin els electrodomèstics a la càrrega màxima i al programa econòmic i que no es passin els plats per aigua abans de posar-los en el rentavaixelles.

Per a la resta de la llar es recomana, per exemple, instal·lar dispositius d'estalvi, comprovar que les aixetes no tenen fuites, utilitzar un sistema de reg eficient o recollir l'aigua de pluja manualment o amb cisternes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.