Setmanari d'informació local - 138 anys

Els cavalls de les galeres, a ple sol del migdia, el mes de juliol

11383
L'amo d'aquesta galera dinava a un restaurant proper amb aire condicionat quan es va fer la foto, al costat de la Seu.

El rellotge marca les 14 h del migdia. El termòmetre, més de 30 graus. És el mes de juliol i, com és habitual, fa molta calor a tot Mallorca. Però a Palma els cavalls que estiren les galeres es troben en una situació límit: alguns propietaris deixen els carruatges sense ombra durant hores, mentre que ells es refugien del sol en alguns bars de la zona.

Aquest dilluns, diversos particulars i entitats animalistes han denunciat, amb fotografies, aquesta situació. Ho han fet a Facebook i també han enviat missatges a l'Ajuntament de Palma, al número de WhatsApp habilitat per a fer denúncies, el 626 03 50 35.

Impotència ciutadana

No obstant això, els ciutadans sensibilitzats amb aquesta problemàtica ja no saben què fer perquè se solucioni. Malgrat que han denunciat les miserables condicions de vida dels cavalls en múltiples ocasions, senten que les solucions no arriben: els èquids de l'aturada de Conqueridor continuen en pendent; els propietaris de les galeres incompleixen la normativa i hi pugen fins a 7 persones; les multes no es paguen per insolvència dels amos dels animals; i els cavalls fan feina durant les hores de més calor del dia, estirant els carruatges per l'asfalt entre una gran quantitat de cotxes.

Aquests anys passats diversos cavalls han mort a causa de l'explotació: per cops de calor, per accidents...

Posaran en marxa una nova campanya

Una de les persones que més ha contribuït a la lluita contra les galeres, Guillermo Amengual, ha anunciat que, en breu, es posarà en marxa una altra campanya per intentar aconseguir «el final d'aquest desastre». Això malgrat que fa uns anys s'entregaren 100.000 firmes perquè el consistori palmesà prohibís les galeres. Tot i el canvi de govern municipal, la promesa no s'ha complit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.