Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a les nits culturals a Raixa

11363
Moment de l'espectacle 'El vi a la sang'. | Consell de Mallorca

Les nits culturals a Raixa han començat aquest cap de setmana amb motiu de la celebració del 15è aniversari de l'adquisició d'aquesta finca pública amb el primer espectacle, 'El vi a la sang'. El proper acte serà 'Crònica de la nova cançó' el 21 de juliol.

Durant la celebració d'aquest esdeveniment, s'han obert els jardins i dependències de la pública perquè el públic pogués passejar i conèixer la seva historia abans de l'espectacle, una obra de l'escriptor Tomàs Vibot representada per l'actor Álex Teixidor.

Segons ha indicat el Consell de Mallorca, la celebració de l'aniversari de Raixa mostra la voluntat de la Institució insular de continuar restaurant i invertint en aquesta finca per dinamitzar-la i acostar-la a la ciutadania. Per això, una nit al mes tindrà lloc un espectacle cultural al voltant dels valors mediambientals, històrics i culturals que la finca representa.

Els propers espectacles que s'esperen són 'Crònica de la nova cançó' el 21 de juliol, un grup de sis músics que combinen instruments molt diferents: un piano de cua, un violoncel, un contrabaix, una guitarra acústica, un flabiol mallorquí i dues veus.

Aquest grup va néixer amb la intenció de recuperar les cançons de lluita per la llibertat que cantaven en aquell moment els cantants catalans i mallorquins, en aquest concert es podran escoltar cançons de Serrat, Llach, Maria del Mar Bonet, i algunes no tan conegudes de Josep Maria Espinàs i de Joan Isaac.

L'11 d'agost tindrà lloc 'Estavellis i Talaiots', teatre dirigit per Carlos Garrido, i protagonitzat per Rodo Gener i Xavi Nuñez, amb la música de Mariona Forteza.

Cultura talaiòtica

Es tracta d'una recreació històrica que evoca el moment en què la República romana conquesta les Illes i desapareix una cultura mil·lenària, molt més antiga i tradicional: la cultura talaiòtica.

L'1 de setembre, arribarà el torn del 'showcooking' de Miquel Calent, que tractarà de donar un impuls al producte de la terra, proper i natural. El cuiner Miquel Vicens (de Ca Calent) explicarà com cuinar diferents plats de la cuina més tradicional i presentar-los d'una manera més innovadora.

Finalment, el 29 de setembre es preveu el concert 'Entre mons' de piano i bombardino amb dos reconeguts músics, la pianista japonesa Yuko Mazutani i el bombardí mallorquí Josep Burguera (guanyador del concurs internacional de bombardí a Corea del Sud, 2010), que interpretaran una mescla d'obres clàssiques i contemporànies de compositors del món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.