Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera demana l'assumpció de «corresponsabilitat» als agents econòmics i turístics

11343
Antoni Noguera durant el seu primer dia com a batle. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha demanat als agents econòmics i turístics que assumeixin la seva «corresponsabilitat» en les decisions que afectin el model de ciutat cap al qual vol avançar.

Així ho ha declarat després de la seva primera reunió com a batle de Ciutat amb l'equip de funcionaris, als qui ha dedicat unes paraules especials i ha mostrat el seu suport.

Noguera ha explicat, davant els mitjans, que en les seves primeres setmanes com a batle es reunirà amb diferents entitats, tant econòmiques com turístiques, així com amb els sindicats del Consistori per abordar alguns dels temes que més li preocupen: l'avanç cap a l'economia social i el problema de l'accés a l'habitatge i el lloguer turístic.

Turistes

El batle ha assenyalat, entre d'altres, la importància de conèixer la capacitat d'acollida de turistes de Palma, el nombre dels qui arriben i delimitar un sostre per fer que Ciutat sigui habitable, i per tant, més agradable pels qui la visiten. Fórmula que ha considerat és la correcta per mantenir el turisme al llarg dels anys.

«La nostra preocupació és que quan el turista vengui a a Palma tengui una bona experiència», ha afegit, alhora que ha advocat pel turisme sostenible i la prosperitat compartida.

També ha mostrat el seu suport a la Conselleria de Turisme, que, ha assenyalat, ha tengut una legislatura «complexa» i fora del «normal». Per a Noguera, «la frase de 'el mercat ho regula tot' és lliurar la ciutat al neoliberalisme, el mercat no ho regula tot», així que ha sostengut que és important realitzar una bona planificació una vegada es duguin a terme els estudis pertinents.

D'altra banda, ha apostat per avançar cap a l'economia social. «Cal desenvolupar i fomentar l'economia del factor humà» i que sigui responsable socialment. Així doncs, durant les reunions que mantendrà en les properes setmanes amb els sectors econòmics, Noguera vol transmetre'ls en primer lloc «confiança», i en segon, «corresponsabilitat amb el model de ciutat».

Autoestima de Cort

El primer edil ha assenyalat que Cort ha passat per un «moment d'autoestima delicat», en referència a «un cas que ha afectat de forma negativa a algunes àrees», per la qual cosa ha mostrat el seu «total suport» al funcionariat, sense el qual «seria inviable desenvolupar qualsevol projecte polític».

Finalment, Noguera ha afirmat que serà un «batle que està al servei dels treballadors de l'Ajuntament de Palma» i ha comentat que començarà amb les gestions per iniciar el procés de modernització electrònica del Consistori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.