Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana més pressupost per a l'atenció a víctimes de violència masclista

11287

La consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa, ha reclamat aquest dijous a Madrid que l'Estat espanyol destini més pressupost a l'atenció a víctimes de violència de masclista i que millori el repartiment dels fons actuals.

Així ho ha manifestat durant la Conferència Sectorial d'Igualtat, a la qual ha assistit acompanyada per la directora de l'Institut Balear de la Dona (IbDona), Rosa Cursach. La reunió ha estat presidida pel secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, i ha comptat amb la participació de totes les comunitats autònomes.

Concretament, la consellera ha reclamat més pressupost per al desenvolupament de programes d'atenció integral a les víctimes de violència masclista, així com que entre els criteris de repartiment d'aquests fons per a les comunitats autònomes s'incloguin la insularitat i la multi insularitat. A partir de les reclamacions exposades per Pilar Costa, les Balears s'han abstingut en la votació dels criteris de repartiment proposats pel Govern, igual que Catalunya, Navarra i el País Valencià.

Pacte d'Estat contra la violència masclista
Durant la Conferència Sectorial d'Igualtat, el secretari d'Estat també ha informat als representants de les comunitats autònomes sobre els avanços per al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

En aquest aspecte, el Govern manté la necessitat d'adoptar mesures «de manera urgent» i «amb un esforç pressupostari per part de l'Estat espanyol d'acord a les necessitats». A més, proposa aconseguir un Pacte Social contra les Violències Masclistes com el de les Balears.

Segons el Govern, el pacte hauria d'involucrar «al conjunt de la societat en la seva aplicació» i aconseguir que «s'hi sumin tots els agents econòmics, polítics i socials, tant de forma col·lectiva com a individual».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.