Setmanari d'informació local - 138 anys

Gijón sol·licita formalment la incorporació al Grup Mixt del Parlament

11235

El fins ara diputat del PP Álvaro Gijón ha registrat aquest dimecres al matí la sol·licitud per incorporar-se al Grup Mixt al Parlament. La sol·licitud ha estat registrada mentre els pares del polític, detenguts aquest dimarts, passaven a disposició judicial.

El diputat ha comunicat a la Mesa del Parlament la seva voluntat de deixar de pertànyer al Grup Parlamentari Popular i incorporar-se al Grup Mixt, segons disposa l'article 28.2 del reglament de la Cambra. Aquest article estableix que quan un diputat se separi del seu grup fora dels deu primers dies de cada període de sessions s'incorporarà al Grup Mixt -si està constituït, com és el cas- fins que, obert un nou període de sessions, pugui optar per associar-se a un altre grup.

Continua aforat

Gijón, fins ara adscrit als grups del PP al Parlament i a l'Ajuntament de Palma, continua de moment mantenint les actes d'aquests càrrecs públics, com a diputat i regidor no adscrit. Per tant, conserva la condició d'aforat. Amb tot, el president del PP a les Balears, Biel Company, avançava aquest dimarts en una roda de premsa convocada d'urgència que el partit sol·licitarà a Gijón les actes.

Des del PP creuen que «l'ideal» seria que el diputat i regidor deixés les seves actes al partit però recorden que són a títol personal i no de la formació. «Per a nosaltres el millor seria poder disposar-ne. Parlarem amb ell per veure si podem recuperar-la», manifestava Company.

Gijón està citat a les 12.00 hores a declarar davant el jutge d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, pel presumpte falsejament en el contracte de l'ORA. El polític també està sent investigat en altres peces sobre corrupció a la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.