Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Tenim la responsabilitat de donar respostes efectives a la dificultat d’accés a l’habitatge»

11186

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha mostrat avui un dels 19 pisos que s'han remodelat al barri del Camp Redó, acompanyat del director general d'Habitatge, Francisco Cifuentes, i el tècnic encarregat del projecte de reforma, José Velàzquez. A l'acte també hi han estat presents Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a les Balears, acompanyat per Hilario Llabrés, director d'Institucions de CaixaBank.

«No ens podem permetre el luxe de tenir pisos de propietat municipal i tenir-los tancats, tapiats o ocupats» ha afirmat Antoni Noguera que ha recordat que aquests 19 pisos han estat tancats des del 2013. Noguera també ha defensat que «tenim una responsabilitat i des de fa dos anys treballam per donar respostes reals i efectives a la dificultat que hi ha a la nostra ciutat per accedir a un habitatge per un preu assequible».

El tinent de batle ha reconegut que la col·laboració de l'Obra Social 'LaCaixa' ha estat imprescindible per a dur endavant aquesta reforma, ja que ha aportat un total de 25.000 euros per a la reforma. Durant el primer semestre del 2017 el PMH-Riba, ha renovat 12 habitatges pertanyents a l'Ajuntament de Palma, situats en els blocs socials del Camp Redó, per un import total de 187.484,66 € i té previst que durant el segon semestre d'enguany es reformin 7 habitatges més, dins del mateix àmbit, per un import de licitació de 153.905,31 euros.

L'objectiu és oferir un habitatge a famílies socialment vulnerables
Des de Cort han informat que l'objectiu d'aquesta adequació és poder donar un habitatge, en règim de lloguer, per al reallotjament de les famílies que tenen el seu habitatge habitual en el bloc VIII, situat al carrer Infant Pagá 23, 23A, 23B i 23C, i el qual serà objecte d'expropiació durant l'any 2017, així com poder reallotjar a famílies socialment vulnerables.

En aquest sentit, han explicat que els preus de lloguer van en funció de les dimensions dels habitatges i oscil·lessin entre 135 €/mes, dels habitatges més petits, fins als 185 €/mes dels pisos de dos dormitoris. Aquests preus de lloguer podran ser reduïts al 50% en funció del nivell socioeconòmic familiar gràcies a les subvencions al lloguer que el PMH-Riba disposa. Durant el mes de juliol s'espera que les primeres famílies comencin a ser reallotjades en aquests pisos.

Realització d'un estudi complementari sobre habitatges socials
Aprofitant aquestes obres s'està realitzant un estudi sobre la vida útil de l'estructura dels blocs d'habitatges socials, que completi i actualitzi les conclusions de l'informe que es va realitzar, amb característiques i estadístiques, l'any 2008, i així poder reflectir el comportament estructural que ha tengut aquesta estructura durant aquests 10 anys.

Noguera també ha destacat la línia de subvencions de 300 mil euros que ha aprovat l'Ajuntament perquè pisos que no han pogut passar la ITE realitzin les obres estructurals que els permetin superar la inspecció. «Estam projectant un nou model de barri, ens estam esforçant i acordant amb l'oposició com ha de ser el full de ruta» ha afirmat el regidor.

Per la seva banda Xicu Cosya ha recordat que recentment s'ha renovat el compromís de l'Obra Social de La Caixa amb les illes i ha destacat l'orgull «per aquestes petites aportacions que se sumen a la resta de programes socials i d'integració de l'Obra Social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.