Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB exigeix la paralització de l’abocament d’escòries en les obres d’ampliació del Port de Palma

11184
Residus a la platja de Can Pere Antoni a Palma.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa ha exigit la paralització de l'abocament d'escòries durant les obres d'ampliació del Port de Palma perquè suposa un greu risc sobre els ecosistemes i la salut humana, ja que segons diuen «no sembla que estiguin correctament tractades» degut «a la presència de plàstics».

Segons explica el GOB, el Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex), entitat depenent del Govern espanyol, si s'aboca a la mar, hauria de ser prèvia «encapsulació totalment estanca, amb un filtre d'arena - bentonita dels terraplens d'escòria». Tal com denuncià l'associació Mallorca Blue aquest passat cap de setmana, indiquen des del GOB, l'Autoritat Portuària de Balears (APB) «està abocant escòries provinents» del procés d'incineració per a la realització de les obres d'ampliació del Moll de Ponent.

Davant això, Tirme assegura que «es tracta d'escòries que han estat tractades convenientment» però, diu el GOB que la presència de plàstics fa pensar que, «com en molts altres casos denunciats» per entitats ecologistes, el procés d'incineració no es fa correctament, mentre que no s'assegura la destrucció del residu. Per això, critiquen que és un cas «especialment greu» perquè s'aboca directament a la mar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.