Setmanari d'informació local - 138 anys

Les platges i zones de bany de Palma recuperen la normalitat després de la Nit de Sant Joan

11142
Cort ha volgut felicitar els promotors de Per una nit de Sant Joan #ResiduZero. | Ajuntament de Palma

L’Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte que la Nit de Sant Joan ha transcorregut sense incidents destacables, tal com ho ha explicat la Policia Local; mentre que els efectius de neteja s’han posat a fer feina des de primera hora de la matinada per condicionar passejos i platges, i recuperar la normalitat després de les celebracions multitudinàries a vorera de la mar.

El Parc de la Mar fou un dels escenaris més multitudinaris de la nit. Prop de 4.000 persones, segons dades de la Policia Local, participaren dels actes organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns, amb el suport de l’Ajuntament de Palma.

Per tal de garantir la seguretat i la neteja a la nit més curta de l’any, l’Ajuntament havia organitzat un servei extraordinari de Policia Local i Emaya.

Per part de Policia Local, el personal de servei estava constituït per 73 persones, un inspector, un sotsinspector, quatre oficials i 67 agents a diferents punts de la ciutat. Pel que fa a Bombers de Palma, el dispositiu incloïa tres caporals, tres bombers conductors i 12 bombers. A més, una desena d’efectius de Protecció Civil s’hi ha afegit a les tasques de seguretat.

Pel que fa a neteja, Emaya ha mobilitzat un total de 38 operaris i tres comandaments, que han avançat l’inici de la jornada a les tres de la matinada. També les empreses concessionàries de platges, departament de carreteres del Consell de Mallorca i Autoritat Portuària s’hi ha posat de ben prest i a migdia s’havia restablert la normalitat a totes les zones.

EMAYA ha compatibilitzat una recollida total de quasi 22 tones de residus a zones de bany i passeigs, i prop de 3 tones de la festa del  parc de la Mar.

La gran part de les platges (Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma) així com passejos i zones de bany s’han pogut netejar abans de les 9 del matí. Així mateix, el servei municipal de salvament i socorrisme ha indicat que s’han pogut obrir les 5 platges amb normalitat i amb bandera verda .

Afluència massiva

L’afluència a les platges durant aquesta nit ha estat massiva i el resultat ha estat una gran acumulació de residus. La majoria d’aquests residus s’han dipositat als contenidors i papereres habilitats. Malgrat els reforços de contenidors preparats durant aquesta nit, la gran producció de residus per part dels usuaris ha provocat el desbordament dels recipients.

Des de l’Ajuntament de Palma ha lamentat el comportament incívic d’alguns usuaris que han deixat residus escampats sobre l’arena, així com per l’encesa de qualque fogueró.

Per acabar, Cort ha volgut felicitar els promotors de Per una nit de Sant Joan #ResiduZero, duta a terme a la platgeta del Portitxol. Una iniciativa promoguda per les organitzacions STOP residus, Greenpeace i Es Racó de ses idees, amb l’objectiu que es pogués celebrar una nit de Sant Joan sense embrutar les platges. A més de realitzar tallers de conscienciació ambiental (taller de bosses de roba), s’han repartit cendrers de platja i tassons reutilitzables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.